Kristallegenskaper och betydelser


A

Ametist - Ametist anses ha en lugnande effekt på sinnet och hjälper till att lindra stress, ångest och spänningar. Det sägs även att Ametist kan hjälpa vid sömnproblem genom att lugna sinnet.


Agat - En jordande och stabiliserande kristall. Den kan hjälpa till att balansera och harmonisera de olika energisystemen i kroppen. Agat säg även ha en helande egenskaper som att lindra smärta, stärka immunförsvaret och främja läkning på olika plan.

Akvamarin - Akvamarin tros ha helande egenskaper som kan främja fysisk, känslomässig och andlig läkning. Den sägs kunna lindra huvudvärk, lugna känslomässig smärta och främja harmoni i kropp och själ.

Angelit

Apatit

Afrikansk blodsten

B

Bergkristall - Bergkristallen sägs ha skyddande egenskaper och kan avvärja negativ energi och orenheter. Den kan också fungera som en skyddande sköld mot negativa tankar och influenser. Den kan också hjälpa till att stärka egenskaperna från andra kristaller. 

C

Charoit

Citrin

D

E

F

Fluorit - Fluorit anses ha en koppling till kreativitet och intellektuell stimulans. Den sägs kunna öppna sinnet för nya idéer och öka koncentrationen och fokus.

Falköga

G

Golden healer

Granat

H

Hematit - Hematit sägs ha en stärkande effekt på bärarens självförtroende och mod. Det kan ge en känsla av beslutsamhet och hjälpa till att övervinna rädsla och osäkerhet.

Howlit

Hypersten

I

Iolit

J

Jade

K

Karneol

Kyanit

L

Lavasten

Lepidolit

M

Malakit

Mookait

Månsten 

N

O

Obsidian

Oxöga

P

Prehnit

Pyrit

Q

R

Rhodonit

Rosenkvarts

Rodokrosit

Rökkvarts

Ryolit

S

Sardonyx

Scolecit

Selenit

Septarian

Sodalit

T

Tigeröga

Turmalin

U

Unakit

V

W

X

Y

Z